Kaposvár nevezetességei, múzeumai

A megyeszékhely Kaposvár, mely csupán 25 km Igaltól, számos nevezetességgel és építészeti remekművel büszkélkedhet.

Bővebb információ: www.tourinformkaposvar.hu

 

Balaton parti települések látnivalói
Mindenki másért szereti a Balatont: ezer program, ezer titkot rejtő, ezerarcú táj: rabul ejti az embert – itt élőt és ide vágyó, kíváncsi turistát egyaránt. A nyári szabadság, az egymást érő fesztiválok épp úgy a Balatont jelentik, mint a természet csodálatos békéje, vagy a Balaton-felvidéki tanúhegyek felejthetetlen panorámája.
 

 

Várong, Kaktuszfarm

Várongon található az Európa szerte is egyedülálló kaktuszfarm, ahol a világ szinte minden tájáról találhatók növények. A gyűjteményben mintegy 12.000 db, 1200 fajta, az év minden időszakában nyíló kaktuszok csodálható meg.

 

Somogy kertje üdülőfalu 

Az üdülőfalu, Bonnya belterületén, a faluba beépülve kb. 10 ha-os területen fekszik. Könnyen megközelíthető a falu, de mint zsákfalu elzárt. Ez az elzártság kínálja a teljes  nyugalmat és biztonságot. A végtelenbe tűnő érintetlen, átjárható területek pedig a teljes szabadság különleges élményét nyújtják. A falut csodálatos tölgy, és akácerdők veszik körül.

 

Andocs Római Katolikus temploma

 A Nagyboldogasszony-bazilika a Somogy megyei Andocs egyik műemléke, az egyik legismertebb magyar katolikus búcsújáróhely. A gótikus előzmények után az 1700-as években barokk hajóval bővített templom már az 1600-as években zarándokhely volt. 

 

 

Somogyvár Kupavár Történelmi Emlékhely Somogyvár - Somogyvár múzeum

Koppány herceg vára a középkorban jelentős kultikus és kulturális központ volt. Apátsága a kor egyik legnagyobb és legelegánsabb létesítménye volt, amely több mint 900 évvel ezelőtt épült a Szent László király által behívott francia bencés szerzeteseknek.

Keresés
Webkamera
Webcam
Hőforrás Camping Medico20