! FÜRDŐNK 60 ÉVES !
„1962. - 2022.” Az Igali-Gyógyfürdő a Dél-dunántúl egyik legrégebben működő fürdője, amely idén ünnepli megnyitásának 60. évfordulóját. Látogasson el hozzánk az év bármely szakában, töltődjön fel Európa egyik legjobb gyógyvízének kényeztetésében és Ünnepeljen Ön is Velünk! 

IGAL GYÓGYHELY:

Igal, Somogy megye első, Magyarország 26. minősített gyógyhelye lett. Igal, 2016. október 7-én kapta meg az ÁNTSZ OTH által kiállított gyógyhellyé minősítő határozatot, melynek köszönhetően a somogyi fürdőváros is csatlakozott az ország legelismertebb gyógyturisztikai célpontjai közé. A minősített gyógyhely területe az Igali-Gyógyfürdő tágabb környezetét öleli fel.

A 651 m méter mélységből feltörő 81°C-os csodálatos gyógyhatással rendelkező  gyógyvíz, amely rendkívül magas (10.358 mg/liter) oldott ásványi  anyagot tartalmaz, már több mint 50 éve Európa legjobbjai közt van számon tartva. Ezt talán mi sem bizonyítja jobban az elégedetten távozó fürdővendégeknél, hogy számtalan már-már kilátástalannak hitt gyógyulás, baleset utáni felépülés vagy éppen gyermekáldás köszönheti valóságalapját a víz jótékony hatásának.

Reumatológiai rendelés az Igali-Gyógyfürdőben:

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy Dr. Kudlák Katalin 2021. december 7-én befejezte igali szakrendelését, emiatt a fürdőben jelenleg szünetel a reumatológiai szakrendelés. Megértésüket köszönjük! 


Gyógyászat:

A fürdő több szakembert - masszőrt, víz alatti masszázskezelőt - alkalmaz, akik amellett, hogy magas szakmai tudásukkal és sok éves tapasztalatukkal segítik elő a mielőbbi felépülést vagy éppen a testi-lelki felfrissülést, hasznos tanácsokkal is ellátják a gyógyulni, regenerálódni vágyókat. A többféle igénybe vehető masszázs illetve gyógykezelés közül minden idelátogató vendég megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

Miért éppen Igalon gyógyuljon?

...Igalban található Európa egyik legjobb gyógyvize
...Igalon nincs várólista a kezelésekre

...Az Igali-Gyógyfürdő az egész család számára tartalmas kikapcsolódást nyújt: amíg a család egyik tagja gyógyul, a többiek szórakoznak
...Gyógykezeléseink mellett wellness kezelésekkel is kényeztetheti magát
 

OEP által támogatott gyógykezelések az Igali-Gyógyfürdőben:

Az OEP által támogatott kezelésre minden magyar állampolgárságú, TB kártyával rendelkező személy jogosult. A háziorvosi beutalóval a területileg illetékes reumatológus szakorvos évente két alkalommal 4x15 db kezelést írhat fel vényre, melyet az OEP támogat.

Valójában bárkit beutalhat a háziorvosa évente két alkalommal, ahol a folyamatos ülőhelyzetben végzett munka, a számítógép előtti görnyedés káros hatásait is enyhítik, kezelik. A háziorvos által kiállított beutalóval fel kell keresni a reumatológus szakorvost, aki ezt követően kiállítja a névre szóló kezelőlapot. A felírt kezelőlapot 28 napon belül kell megkezdeni, amely ettől számítva 56 napig érvényes. 

Gyógyfürdőnk 9 jegyű kódja: 140121403

Az Igali-Gyógyfürdőben hétvégén is igénybe vehetőek az OEP által támogatott kezelések, a fürdő 17:00 óráig látogatható kezelőlappal. 

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy október 7-én kezelőlappal érkező vendéget nem tudunk fogadni, amiért megértésüket kérjük! 

OEP által támogatott kezeléseink:   

 • Medencefürdő (01)
 • Víz alatti sugármasszázs /Tangentor (07)
 • Gyógy masszázs (06)
 • Súlyfürdő  (04)
 • Parafangó iszapkezelés (03)
 • Csoportos gyógyúszás

 

Az Igali gyógyfürdőben végzett terápiás kezelések hatásai és alkalmazásuk: 

 

Medencefürdő (TB kód:01)

Az igali gyógyvíz magas hőmérséklete és az ásványi anyag tartalma miatt jelentős gyógyító hatással bír: elősegíti a reumás mozgásszervi panaszok és sérülések utáni keringési zavarok, ízületi bántalmak gyógyulását, valamint a krónikus nőgyógyászati bántalmak - vérzési rendellenességek, daganatok, hólyaghurutok és gyulladások - enyhítését, s jótékony hatással van urológiai bajokra és gerincbántalmakra is.

A gyógyvizes medencékben az ajánlott fürdési idő: 20 perc (naponta többször ismételhető)
A termálvizes medencékben az ajánlott fürdési idő: 40 perc (naponta többször ismételhető)

Ellenjavallatok:

Rosszindulatú daganatok, szív- és érrendszeri betegségek, nagyon magas vérnyomás, szívkoszorúér sclerosis, infarktus után, súlyos visszér, akut gyulladások, krónikus és akut fertőző megbetegedés, gyakori rohamokkal kísért asztma, veseelégtelenség (vesekő), hypertierosos, vészes súlycsökkenés vagy növekedés esetén.

Víz alatti sugármasszázs - Tangetor (TB kód: 07)

A tangentor kezelés mélyreható szövetingert jelent. Rezgésbe hozza, ellazítja a lágyrészeket, jelentősen fokozza a vér- és nyirokkeringést. A beteg egy 35-37°C-os,  gyógyvízzel telt kádban fekszik, ahol a kezelő 1-1,5 ATM nyomású vízsugárral végigmasszírozza a fájdalmas testrészeket.

A kezelés hatására:

 • a görcsös izmok ellazulnak
 • a vér-és nyirokkeringés fokozódik
 • általános közérzetjavulás várható

  Ellenjavallatok
  : szívelégtelenség, magas vérnyomás.

A kezelés időtartama: 20 perc  

Súlyfürdő (TB:Kód 04)

35-36 fokos vízben végzett húzó –trakciós- kezelés. A gyógyvizes medencében, a beteg az orvos által meghatározott módon nyaki felfüggesztéssel, vagy hónalj támasszal, valamint nyaki és hónaljtámasszal történik. Az orvos utasításának megfelelően a páciens derekára vagy bokájára egy öv segítségével súlyt függeszthetünk.

A kezelés teljesen fájdalommentes, meleg vízben az izmok ellazulnak, ellazult állapotban nagyon kíméletesen a gerinc megnyúlik. A nyomás alatt álló képletek (ideggyökök, porckorongok stb) felszabadulnak, illetve az alsó végtag nagyizületeinek tehermentesítése, kiegyenesedése következik be.

Súlyfürdőt tilos alkalmazni akut ízületi vagy ideggyulladás, csigolya-elcsúszás esetén, gerincstabilizáló és porckorongsérv-műtétet követően fél éven belül, ezért a súlyfürdő kiíráshoz előzetes képalkotó vizsgálati (RTG, CT, MR) eredmény javasolt.

A kezelés időtartama: 20 perc

Gyógy masszázs (TB kód:06)

A gyógy masszázs célja a vérkeringés javítása és a feszes, kötött, fájdalmas testtájékok fellazítása. A bőr rugalmasságát vérbőség fokozásával állítja helyre, a bőr alsó rétegeibe lerakódott salakanyagokat eltávolítja és az izomzat keringését fokozva annak teljesítőképességét növeli.

A kezelés időtartama: 20 perc

Parafangó iszapkezelés (TB kód: 03)

A parafangó mélytengeri iszappal dúsított paraffin. Az iszap rendkívül gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben, táplálja és simítja a bőrt. 40°C-ra felmelegített parafangót helyezünk forró pakolás formájában a testrészre, majd szoros fólia-tekercselés következik. A vendég betakarva pihen, majd leszedjük a pakolást, végül tusolás következik.

Élettani hatása:

Az iszap célzottan azokra a testrészekre kerül, ahol a probléma található. Fokozza testünkben a nyirokáramlást, amelynek szerepe a zsírsejtek körüli toxikus anyagok eltávolítása. Javítja a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását, és csillapítja a fájdalmat. Idült gerinc- és végtagízületi gyulladás, arthrosis, spondylosis, izomfájdalmak esetén alkalmazható eredményesen. Keringésfokozó hatása révén javul a bőr oxigén és tápanyag ellátása, így nagymértékben hozzájárul a feszesebb, simább bőr eléréséhez, így köztudottan alkalmas narancsbőr eltűntetésére illetve karcsúsításra is.

A kezelés időtartama: 20 perc

Az Igaligyógyfürdőben végzett OEP által támogatott kezelések önrésze:

 • Medencefürdő - 600 Ft
 • Kádfürdő - 500 Ft
 • Orvosi gyógymasszász - 700 Ft
 • Parafangó iszapkezelés - 700 Ft
 • Súlyfürdő - 500 Ft
 • Víz alatti sugármasszázs - 500 Ft

Felhívjuk azon kedves vendégeink figyelmét, akik OEP által finanszírozott masszázst vesznek igénybe az Igali-Gyógyfürdőben, hogy ÁNTSZ előírásnak megfelelően a gyógymasszázs kezeléshez a masszázslepedő használata kötelező.

Amennyiben masszázskezelést vesz igénybe, és nem rendelkezik saját masszázslepedővel (ez nem törölköző) kérjük, hogy a regisztrációkor, 300 Ft-ért vásároljon egyet a fürdő pénztárában, melyet minden masszázskezelésre hozzon magával.

Gyógy-szolgáltatások (Teljes áron)

Tangentor (20 perc)
Súlyfürdő (20 perc)
Parafangó iszapkezelés (20 perc)

Masszázs (20 perc)
Masszázs (30 perc)
Masszázs (40 perc)
Masszázs (60 perc)

Illóolajos masszázs (20 perc)
Illóolajos masszázs (30 perc)
Illóolajos masszázs (40 perc)
Illóolajos masszázs (60 perc)

Nyirokmasszázs (40 perc)
Nyirokmasszázs (60 perc)
Lávaköves masszázs (30 perc)
Cellulit masszázs + köpölyözés (30 perc)
Testpeeling /20 perc/
2.700 Ft
2.700 Ft
2.700 Ft

2.700 Ft
3.700 F
t
4.800 Ft
7.100 Ft

2.900 Ft
3.900 Ft
  5.000 Ft
7.400 Ft

4.900 Ft
7.400 Ft
4.900 Ft
4.900 Ft
2.500 Ft
 

 

 

 

 

Keresés
Igali Gyógyfürdő
Galéria
Igali Gyógyfürdő
Webkamera
Webcam
 
Hőforrás Camping Medico20
Széchenyi terv