Az igali fürdő története a múlt század negyvenes éveire vezethető vissza, ekkor kezdődtek ugyanis az első fúrások a régi vásártér területén. A kezdeti feltételezésekkel ellentétben miszerint olaj van a térségben - 651 méter mélységből 81 fokos, azóta már kiemelkedő gyógyhatásáról híressé vált víz tört felszínre.  Igal fejlődését egyértelműen ez a feltárás és a hatvanas években megszületett döntés - épüljön gyógyfürdő a településen - alapozta meg.  

1962. augusztus 20-án elsőként két medencét adtak át, ezeket három évvel később téliesítettek is, így a fürdő szolgáltatásait már egész évben igénybe lehetett venni. 1967-ben úszómedencét és három gyermekmedencét építettek, majd nyolc esztendővel később újabb medencével bővült az intézmény, amelynek területe időközben nagyobb lett, hiszen a tanács egy jelentős földterületet vásárolt a fürdőt övező domboldalban. Erre szükség is volt, hiszen gyakran több ezer vendég kereste a fel a fürdőt egy-egy forró nyári hétvégén.

A 100%-ban önkormányzati tulajdonú igali fürdő, amely 2002-ben volt éppen negyven esztendős, 2001 tavaszától gyógyfürdőként üzemel. Az intézmény fejlődése 2003-ban sem állt le, nyáron átadták az eddigi legnagyobb beruházásként megépült fedett fürdőt, ahol valamennyi egészségügyi szolgáltatást egy helyen élvezhetnek a vendégek. Ezzel együtt már teljes körű fürdőzési és gyógyulási szolgáltatásokat vehetnek igénybe az idelátogató turisták. A két fedett és két nyitott termál medencébe a 76 Celsius fokos kimagasló gyógyhatású, különböző hőfokra állított gyógyvizet töltenek, így mindenki megtalálja számára a legideálisabbat.

Fürdőnk az elmúlt években pályázati források és tőkeerős befektető nélkül is folyamatosan képes volt épülni, szépülni. 2008-ban került átadásra a két külső termálmedence felett ívelő árnyékoló, amely amellett, hogy látványos építészeti megoldás, remek szolgálatot is tesz, hiszen így minden időjárási körülmény között biztosítja a kinti fürdőzés hangulatos lehetőségét.

2010 elején, 60 milliós beruházással készült el az új kiszolgáló épület, amely a fürdő dolgozói számára biztosít a mai kornak megfelelő munkafeltételeket, az ott kialakított gépészeti raktárakkal, öltözőkkel és étkezővel.

2012 júniusában került átadásra a fürdő eddigi legnagyobb beruházása, amely közel 600 millió forintból Európai Uniós támogatással valósult meg. A bővítéssel a beépített terület 1400m2-el nőtt, új vendégfogadó tér, büfé, üzlethelységek kerültek kialakításra. Elkészült két, egyenként 300 fő befogadására alkalmas külön férfi és női öltöző, új zuhanyzó blokkok valamint 5 kezelőhelység.

A vízfelület 150m2-el nőtt meg, ez 1 db kiúszóval rendelkező fedett élménymedencét, 1 db fedett gyermek élménymedencét, 1db szabadtéri gyógyvizes élménymedencét és teljesen új, merülő medencével ellátott szauna-világot foglal magában. Ez utóbbiban különböző hőfokú infra- és finn szaunák állnak a vendégek rendelkezésére.


Igal, Somogy megye első, Magyarország 26. minősített gyógyhelye lett. Igal, 2016. október 7-én kapta meg az ÁNTSZ OTH által kiállított gyógyhellyé minősítő határozatot, melynek köszönhetően a somogyi fürdőváros is csatlakozott az ország legelismertebb gyógyturisztikai célpontjai közé. A minősített gyógyhely területe az Igali-Gyógyfürdő tágabb környezetét öleli fel.

Családias hangulatú fürdőnkben minden korosztály megtalálja a számára legideálisabb kikapcsolódási lehetőséget. Évente közel 200.000 látogató keresi fel a fürdőt. Fedezze fel Ön is Igalt és az igali gyógyvíz kivételes adottságait!
Keresés
Igali Gyógyfürdő
Galéria
Igali Gyógyfürdő
Webkamera
Webcam
 
Hőforrás Camping Medico20
Széchenyi terv